woensdag 14 september 2016

Je baby naar voren laten kijken maakt angstig

“Beeld je in dat je aan iemands borst vastgebonden bent, je armen en benen los hangen en je door een massa volk wordt geduwd. Dat zouden de meesten onder ons niet leuk vinden”, stelt Fowler. “Baby’s vinden het ronduit beangstigend. Ze worden immers blootgesteld aan allerlei externe stimuli en raken gestresseerd.”


Volgens de specialiste, verbonden aan de Sydney University of Technology, moeten ouders hun baby met zijn gezicht naar hen toe dragen of voortduwen tot hij een jaar oud is. Op die manier ziet het kind een vertrouwd persoon en voelt hij zich veilig. Je baby naar voren laten kijken maakt angstig.


Je baby naar voren laten kijken maakt angstigHaar bevindingen zijn gebaseerd op een onderzoek uit 2008 aan de universiteit van Dundee. Dat heeft aangetoond dat pasgeborenen lijden als ze geen bekend gezicht zien. Op die manier kunnen ze een stresstrauma oplopen en uitgroeien tot angstige volwassenen. Baby’s die in een traditionele kinderwagen vervoerd werden en hun mama of papa konden zien, lachten meer, luisterden beter en sliepen vaster – wat duidt op minder stress.


Maar niet alle kinderexperts gaan akkoord met Fowler’s conclusie. Zo zouden de meeste baby’s ouder dan drie maanden zich vervelen als ze voortdurend naar het gezicht van hun moeder of vader moeten staren. Vroedvrouw Robin Barker is er rotsvast van overtuigd dat ouders die hun kindje graag zien, goed verzorgen en op tijd eten geven, zich absoluut geen zorgen moeten maken in welke richting het kijkt.


BRON: Het Nieuwsblad



Je baby naar voren laten kijken maakt angstig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten